Filmavond: Waltz with Bashir

Datum 20-12-2017
Locatie Cultuurtuin, Esplanade gebouw, Uvt
Inloop 18:30
Aanvang 19:00
Einde 22:00
Entree sapi-leden/donateurs €0
Entree studenten €3
Entree €5

Op woensdag 20 december a.s. zal onze eerste filmavond van dit collegejaar plaatsvinden. Cas Buijs, afstuderend bachelorstudent, voorziet de film voor ons van een filosofisch kader en begeleidt het nagesprek.

Waltz with Bashir is een autobiografische documentaire van Ari Folman over zijn ervaringen in de Libanese oorlog van 1982. Kenmerkend aan de film is het gebruik van animatie. Daarbij is de film meer geïnteresseerd in de ervaringen van Folman en zijn medestrijders in plaats van dat ze een accuraat beeld van het verloop van de oorlog te schetsen. Deze ervaringen zeggen iets over hoe de Libanese oorlog is beleefd en bij extensie over het effect van een oorlog op mensen.

Over zijn bijdrage zegt Cas het volgende:
“Ik wil graag de inhoud van deze film verbinden met de filosofie van Emmanuel Levinas. Bepaalde aspecten van zijn filosofie, zoals bijvoorbeeld de ondraaglijke verantwoordelijkheid voor de ander, keren terug in de film.
De verantwoordelijkheid die men tot de ander heeft wordt ernstig onder druk gezet in een oorlogssituatie, en de film toont wat dit met mensen doet. “

Doors: 19:00-22:00 Let op! omdat het Esplanade gebouw rond 22:00 sluit, starten we eerder dan gebruikelijk.

Free to Sapi-members

€ 3,00 for students

€ 5,00 for all others